29.10.09: Så er vinteren og mørket meget tæt på. Jeg hører til de uheldige mennesker, der hvert år må slås med en vinterdepression. Det næste par måneder skal jeg prøve at få det bedst mulige ud af det. Jeg tæller dagene til vintersolhverv hvor det vender, og må holde ud ved at drømme om at lyset og sommeren vender tilbage.
Det starter med søvnløshed og besvær med at holde varmen. Som om kroppen ikke længere selv kan producere varme. Ind i november kommer depressionen. Men inden da har jeg anskaffet hvad jeg skal bruge af naturmedicin for at klare problemerne.

Men tiden vil ikke blive spildt. Ganske vist må jeg affinde mig med, at jeg ikke kan stille for store krav til mig selv, for det ville være at invitere nederlagene indenfor, men jeg kan prøve at hygge mig og unde mig selv lidt flere glæder end jeg plejer. Pligterne må hvile og jeg beskæftiger mig mest med hvad jeg har mest lyst til.

Julekalenderen er stort set færdig. Nogle af siderne er de samme som sidste år, men der er også nyheder. At lave endnu flere nye billeder og sider er en af de afslappende ting, jeg kan more mig med i november.

Og så må det ellers gå som det kan de næste par måneder. Indtil lyset og min styrke vender tilbage.

© Alis Christiansen www.Canopoux.dk