02.08.04: Det er et halvt år siden jeg skrev sidst. Jeg lever stadig isoleret og uden kontakt med andre mennesker. Det redder min forstand, at jeg har mine computere og mange interesser, og jeg kan altid finde på noget at lave. Men ensomhed er tortur af værste skuffe.
Heldigvis har jeg mange venner på Nettet, og de er uvurderlige.

Det er ikke mine symptomer, der isolerer mig! Tidligere havde jeg masser af venner, som blot tog hensyn til at jeg p.g.a. tvangstanker ikke tør at gøre visse ting. F.eks. røre ved noget, som andre skal spise. Så får jeg tanker om at jeg er skyld i at de bliver syge.
Det er bevidst fra behandlersystemet at jeg er blevet isoleret. Det kan du læse om her

Man afbrød kontakten til mine venner for at forhindre at der blev taget hensyn. I stedet tilbyder man at jeg må få en psykiatrisk sygeplejerske på besøg. En psykiatrisk sygeplejerske med diagnoser i hovedet, piller i tasken og på timeløn i stedet for venner??! Det er ikke det liv jeg har drømt om. Jeg ved af erfaring at når jeg er bedøvet og viljeløs af piller og ikke i stand til at foretage mig noget, så har behandlersystemet nået deres mål. Det er dem hamrende ligegyldigt hvor pinefuldt det er at ligge på sengen hele dagen i den tilstand.

Min søn og mine børnebørn er væk for bestandig. I foråret fik jeg at vide at min søn er blevet skilt, og dermed er mine børnebørn også væk. Jeg har ikke set min søn i 3 eller 4 år. Han blev også trukket ind i kampen for at bekæmpe min angst med magt og tvang. Det er en tilsvarende behandling der er årsagen til at angsten overhovedet er opstået, så det er jo effektivt. Så høj en pris er man parat til at lade mig betale for at få magt over mig - at jeg også mistede min søn.
Jeg har forsøgt at købe mig til hjælp fra en privatpraktiserende psykolog, men det gik heller ikke godt. Hun talte bl.a. om at udsætte mennesker for så meget angst, at de "rammer muren", d.v.s. bliver så udmattede af angst at de ikke længere orker at være bange. Ja ... men så har man også slået vores følelsesliv ihjel! Operationen lykkedes men patienten døde.

Det eneste der kommer ud af sådan en behandling er at man oplever hvor følelseskold verden er. Hvis den erkendelse betyder at så bliver man socialt tilpasset, så har jeg ikke i sinde at blive rask. Enhver kan find ud af at komme til tops i samfundet hvis man bare er parat til at skubbe nogle andre ned i stedet for. Måske er mit problem at jeg ikke kan narre mig selv til at tro at det skulle være andres ansvar hvis jeg handlede på den måde.

Men jeg har altså engang været helbredt fuldstændigt, og nu har jeg lagt psykolograpporten fra den behandling ud på Nettet og linket til den fra et par relevante hjemmesider, bl.a. også her på siden i linket "hvordan jeg fik Ocd". Nu håber jeg at det måske kan være med til at sætte skred i udviklingen. På det hospital hvor jeg hører til benægter man at den behandling har været foretaget.
Dengang psykoanalyserede man sig frem til årsagen til mine tvangstanker og gjorde noget ved årsagen. Idag foregår det hele med at kontrollere os, med henholdsvis medicin og kognitiv terapi = adfærdsterapi. Ingen af delene helbreder noget, man fejer bare det hele ind under gulvtæppet. Vi skal lære at opføre os som om vi ikke er bange. Men vi er det alligevel så længe årsagen ikke er fjernet.
Men hellere være bange end ikke at have følelser overhovedet. Det er med at have mod nok til at blive ved med at holde ud.

© Alis Christiansen www.Canopoux.dk