27.02.10: Lykken er når en vinterdepression letter. Jeg kan mærke at livsglæden er på vej tilbage og begynder at boble indvendigt ligesom champagnebobler.
Før vinterdepressionen sætter ind har jeg hvert år lavet en julekalender på Nettet, som er færdig før første december så jeg kun skal aktivere et link om dagen. Nu nærmer vi os første marts og jeg begynder at spekulere på den næste fest. Påsken anses måske ikke for at være helt så meget fest som jul, men der er altså også plads til eventyr.

Fra at være lukket inde i min lejlighed hele vinteren, vil jeg prøve at komme mere ud. Nu hvor frosten er ved at være væk, kan jeg igen have vindue åbent i soveværelset om natten, og det kan jeg altså godt mærke når jeg vågner om morgenen. Mere klar i hovedet. Det går så langsomt med at gå ned med flaget i den mørke tid, at jeg først mærker hvor galt det har været, nu hvor jeg er på vej opad igen.

At det ikke er så let for mig lige at komme mere ud kan man læse om i resten af min dagbog (link nederst). Jeg får så svære angstanfald når jeg prøver at forlade min lejlighed at det er næsten umuligt. Der er imidlertid nogle metoder som jeg har fået til at virke før.

Dem skal jeg igang med igen. Det bliver vanskeligere af at jeg ikke har nogen at tale med, og faktisk ingen der interesserer sig om hvad der lykkes for mig. At lære at leve kun for sin egen skyld er ikke nemt, men det er vist nogenlunde lykkedes. Engang hvor jeg startede igen efter en længere arbejdsløshedsperiode var det en påfaldende lettelse at der var nogen, der skulle bruge det jeg lavede. Jeg tror de fleste mennesker har det bedst med kontakt og vekselvirkning med andre mennesker.

 

© Alis Christiansen www.Canopoux.dk